Možemo! Rijeka

Možemo Rijeka Možemo Rijeka

TKO SMO?

Mi smo lokalna grupa političke platforme Možemo!, Možemo Rijeka.

Mi smo građani i građanke Rijeke okupljeni oko ideje da se politikom više ne mogu baviti neki drugi. Prepoznali smo novu političku energiju koju je unijela platforma Možemo! i želimo ju iskoristiti i u našem gradu!

Povezuje nas želja da djelujemo na postojeći politički okvir obilježen velikim nepovjerenjem zbog korupcije, klijentelizma i izgrađenog dojma o nemogućnosti alternativnog političkog djelovanja i toliko potrebne promjene u sustavu javne vlasti. Kao pojedinci, želimo upregnuti svoja znanja, iskustva i entuzijazam u izgradnju grada u kojem želimo živjeti, koji je progresivan, socijalno i rodno pravedniji, ekonomski održiviji i odgovorniji prema okolišu. Kao grupa, želimo tu energiju prenijeti i na druge građane i građanke s kojima želimo zajedno graditi bolje lokalne politike. Grad postoji zbog ljudi, a ne obrnuto. Svaki održivi i za život ugodan grad takav je jer dopušta zajednički potaknute promjene.

Mladi smo, imamo energiju, imamo znanje, iskreni smo, i možda najvažnije, nosimo teret vrlo neizvjesne budućnosti. Ali i znamo kako uvesti grad u 21. stoljeće. Živimo i nastavit ćemo živjeti u Rijeci. Vjerujemo u snažne gradove kao glavne suvremene nositelje organizacije društva. Želimo da Rijeka bude snažan suvremeni grad!

ZAŠTO SMO
SE OKUPILI?

Riječanke i Riječani zaslužuju dobre vrtiće i škole, čiste ulice i parkove, pristup kvalitetnoj hrani, bogatu i dostupnu kulturnu, zabavnu i sportsku ponudu, dostupne stanove i dobra radna mjesta, efikasan promet i javni prijevoz.

Rijeka može postati grad koji služi kao uzor ostatku zemlje jer u njemu neprivilegirani lako dolaze do stanova, vrtića i domova za starije, stanovnici u većoj mjeri prometuju biciklima i drugim alternativnim prijevozima, dišu čišći zrak, održivije upravljaju otpadom, u kojem se ulaže u zdravstvo i obrazovanje, gospodarski se rast planira održivije, a poduzetništvo ima snažnu društvenu komponentu.

Može postati grad u kojem je kultura dostupna svima, a građani i građanke u kvartovima njeguju solidarnost.

Možemo biti zamašnjak modernog i progresivnog grada te zajedno sa sugrađankama i sugrađanima biti pokretač pozitivnih promjena!

ŽELIMO DA
RIJEKA BUDE

progresivan grad

grad koji koristi svoje potencijale i učinkovitije upravlja javnim resursima

zelen i ekološki održiv grad

grad čistih tehnologija

grad društvenih inovacija i
društvenog poduzetništva

grad koji skrbi za najranjivije
članove i članice društva

grad boljih politika
za djecu i umirovljenike

sveučilišni grad

grad živih kvartova, a ne spavaonica

grad održivih, strateških projekata

grad koji ima transparentniju, građanima okrenutu i proaktivniju javnu upravu

grad otvoreniji ljudima koji dolaze

grad prilika za nove stanovnike

grad koji omogućuje priuštivo stanovanje

grad boljih komunalnih usluga

grad jednakih prilika za žene
i muškarce

grad jednakih mogućnosti 

ŠTO MOŽEMO
UČINITI?

Pogledajte naš PROGRAM!